Motion

Motion

motion_small

 

Det er nødvendigt at træne …

ʻDe, som mener, at de ikke har tid til motion, må før eller siden sætte tid af til at være syg …!ʼ
Edward Stanley – engelsk politiker 1826 – 1893

Det er et barsk udsagn, som desværre rummer en god portion sandhed. Din krop har nemlig behov for at blive brugt. Uden aktivitet vil musklerne svinde ind, dine knogler og led blive svagere – og dit kredsløb fungere dårligere. Øv!

Heldigvis kan du motionere på mange forskellige måder. Lange gåture er også motion – og en god en af slagsen. Men der findes utallige måder at få motion på, og FysioDanmarks fysioterapeuter kan vejlede dig til at finde lige det, som passer til dig.

Find din motionsform

Mange af FysioDanmarks klinikker har holdtræning, som du kan melde dig til – også hvis du aldrig har trænet før. Du kan også få et træningsprogram med løbende opfølgning, så du selv kan træne i klinikkens træningscenter – og gøre det i dit eget tempo. Det vigtigste er, at du finder en motionsform, du kan lide.

Hvis du hader at løbe, så find en makker at spille badminton med i stedet. Du kan også danse dig i form eller gå i svømmehallen. Eller du kan melde dig til et hold i gymnastik, zumba eller boksning. Og tag gerne din nabo eller din søster med – det er tit meget nemmere at komme ud ad døren, hvis du har en at følges med.

Motion gør glad

Når først du kommer i gang, vil du opdage, at motion kan blive en rutine på samme måde som du børster tænder og gør rent. For mange bliver træningen noget, de ser frem til – og til sidst slet ikke vil undvære.
Men det allerbedste ved motion er nok, at du med garanti vil føle dig godt tilpas bagefter, både i krop og hjerne. Kroppen udskiller nemlig sin egen form for morfin under bevægelse – og det betyder slet og ret, at motion gør dig i glad i låget!